Begin van Kenia
Het is nu al weer (door de internet situatie hier) een tijdje geleden dat we iets hebben laten horen van ons zelf, maar hierbij dan toch weer een verhaaltje.
Toen we aankwamen in Nairobi en onze koffers gingen zoeken, kwamen we erachter dat Rick (één van de lab jongens) één koffer miste. Dus na wat geregeld te hebben zou dat nagezocht worden en zou het taxibedrijf van Sammy voor de rest zorgen. 2 dagen later hoorden we dat zijn koffer nog in Londen was en dat die dus nagestuurd werd. Ook leerde we gelijk Faith kennen, die in Nairobi alles voor ons regelde.
We hebben op de 2e dag in de hoofdstad een kleine safaritour gehad. Zo zijn we naar de krokodillenfarm geweest, naar een klein showtje van baby olifantjes en naar de giraffen boerderij. 's Avonds hebben we rustig aan gedaan en gezellig beneden in de lounge van het hotelletje gezetenmet een lekker Tusker biertje. Na deze best drukke dag zijn we de volgende dag naar Kitui gereden.
Ik (Stefan) vond het een leuke rit, omdat we allemaal verschillende landschappen hebben gezien en natuurlijk op de foto hebben gezet. Tijdens de reis stopten we voor de lunch in een klein plaatsje waar we ons eerste echte Keniaanse gerecht op, namelijk: Samosa. Dat is de buitenkant van een loempia met daarin kleine korreltjes gehakt en nog wat kruiden.
Toen we aankwamen in het huisje stonden er allemaal vreemden mensen binnen en dat bleken onze buddies (teammembers) te zijn. We hebben even een namenrondje gedaan en kennis gemaakt en zijn toen samen met de members een rondje wezen lopen door Kitui. Zo hebben we bijvoorbeeld het ziekenhuisje gezien, de supermarkt en een leuk eettentje. Nadat we terug kwamen bij ons huisje, merkten we dat er een 2 vreemde busjes voor het huisje stonden. Het bleek namelijk dat er een aantal mensen kwamen kijken hoe het ontwikkelingswerk ging in Kitui. Zo waren er mensen uit de expertgroep, uit Zambia en Uganda.
De volgende dag werden we opgehaald door onze buddies, die ons mee zouden nemen naar Sasol Office, het laboratorium, de markt en het busstation, zodat we ook weten, wanneer we het veld in moeten hoe we daar moeten komen. Op de markt hebben we ook een 'Mad Man' gezien. Dat is een soort van dorpsgek, maar dan heb je de buddies die (wanneer het te erg wordt) ingrijpen en de man wegjagen. Na thuis aangekomen te zijn, zijn we maar gaan winkelen en hebben we de gasfles van het fornuis gevuld.
Op vrijdag zijn we weer naar Sasol geweest omdat we daar met Roselyn hebben gepraat over de regels van de stage. De mensen van het laboratorium zijn toen het lab gaan schoonmaken en Mick enik wilde weer naar het ICC gaan, maar toen we weg wilde lopen zagen we dat het niet helemaal lekker ging met Laura. Dus na 5 minuten aankijken hebben we een taxi geregeld en zijn Rachel enik samen met Laura naar een lokale ziekenhuis kliniek gegaan. Daar kregen we na een paar testjes te horen dat ze malaria had. Nu hadden we in Nederland al vernomen, dat ze dat heel snel zeggen hier in Kenia, dus we zijn er nog niet helemaal zeker van. Ze heeft een spuit gekregen en 4 verschillende medicijnen, maar na het innemen van die medicijnen bleek dat ze de volgende dag nog zieker was dan te voren. Op het moment neemt ze 1 van die medicijnen niet meer, want ze voelde zich daar niet goed bij.
Zaterdag zijn we naar de winkel geweest om inkopen te doen voor de hele week. Ook heb ik samen met Rick de was gedaan van mij, hem en Laura, dus nu ruikt alles weer lekker fris. 's Avonds ging Laura gelijk na het eten naar bed en zijn we met de rest van de groep + Jelle (van het bouwteam) gaan kijken naar Jochem Meijer. Jelle had die namelijk op zijn laptop bij, dus maakten we er een gezellige avond van.
Gisteren heb ik uitgeslapen tot 8 uur (op zondag) en toen ben ik op muggenjacht gegaan, omdat er 3 muggen in mijn klamboe zaten. Na deze strooptocht kon ik niet meer slapen en ben dus maar achter mijn laptop gekropen en heb deze blog geschreven. Na wat gegeten te hebben, hebben we al onze spullen op de bedden gezet en zijn we het huis wezen schrobben. Dat was wel even werken, maar dan heb je ook wat. Rond een uur of 4 begon het een een minuut of 5 zachtjes te regenen, dus wij met zijn allen naar buiten, inclusief Laura. Dat hielp wel heel veel. Dat was best logisch, want de temperatuur daalde gelijk een graad of 3 en het was dus lekker koel. 's Avonds begon het rond het eten super hard te regenen en gingen we weer buiten kijken natuurlijk ook omdat de stroom de hele tijd uit viel en weer aanging). Ik stelde voor aan Laura om haar neer te zetten op een verhoogde put op de binnenplaats, maar dat was in die hoosbui wel iets teveel van het goede.Het heeft de hele nacht doorgeregent, maar vanmorgen was het toch weer droog. Na een klein ontbijtje zijn we naar het ICC gelopen en de mensen van het lab gingen naar het laboratorium. Voor het geval ik het vergat te melden. Het ICC ligt letterlijk 9 Mick meter van het huisje vandaan, het laboratorium ligt zo'n 2,5 gewone kilometer van het huisje vandaan, dus die moeten ongeveer 20 minuten lopen.
Vandaag (maandag) keek ik op de site en zag aan de reactie's dat de blog niet helemaal gelukt was, dus die ben ik nu op de eerste dag van de stage in het ICC (Information Communication Centre) aan het corrigeren.
De foto's volgen nog.
Hoi Stefan,
Zo te lezen zijn jullie goed opgevangen en zijn jullie op de hoogte van de Kenia "bijzonderheden". Zoals gezegd is de aankomst op het vliegveld in Nairobi en de bagage hal een heel avontuur (lang wachten). Dan merk je al hoe veel (goed?) alles in Nederland is geregeld. Geniet van het mooie land en we blijven jullie verhalen en foto's volgen.
Lisa en Stephan
Hoi Stefan,
Leuk om je verhaal te lezen; je kunt gezellig schrijven hoor. Nadat Laura zich niet lekker voelde, "Dus na 5 minuten"...houdt de tekst ineens op. Even iets misgegaan..Maar dat krijgen we vast ook nog wel te horen.
Heel veel groetjes uit het zonnige Kerkdriel!
Pa en ma
Hee neef(je)
Ik laat bijna niks horen, maar wil toch even zeggen dat ik alles volg. Het klinkt allemaal superleuk en ik ben nu al jaloers op jouw avontuur:)
succes de komende tijd kerel!
groetjes
Hee steef (en mick),
Ik vind het echt heel erg leuk om jullie verhaal te volgen! Hoop nog veel van jullie te horen..
Geniet ervan jongens!
x
Hee steef ( en die anderen)
Alles goeddaar in donker Afrika?
Nederland is grijs en grauw, en ik eet nu een frikandel haha
Geniet ervan de 1 e weekzit erop
Groetjes wilma
Hoi Stefan,
Fijn dat je goed bent aangekomen. Ik volg met veel plezier jullie reisverhalen. Wat een avontuur! Lijkt mij geweldig om zoiets mee te maken.
Heel veel plezier en geniet ervan!!
Ha broertje,
Wat schrijf je leuk!! Zit waarschijnlijk in de familie, haha.
Wat grappig dat jullie daar samosa hebben. Wij hebben hier Pastechi en dat is zo goed als hetzelfde. Ook toevallig. Enne die gekko's hebben wij hier ook. Regelmatig 1 op de slaapkamer en dan mag Hans hem wegjagen. Anders ga ik niet slapen hoor!!haha.
Liefs Lein
Hoi Stefan,
Goed dat je je verhaal zo snel weer hebt aangepast.
Ik heb het gevoel dat ik nu weer helemaal bij ben!
Succes vandaag en tot het volgende berichtje!!
groetjes Ma
Habari Stefan en Mick,
Ik zie dat jullie al lekker aan het inburgeren zijn en allerlei herkenbare dingen ervaren. Helemaal leuk, geniet ervan!
Mouo
Heey Jongens,
Helemaal te gek om te lezen dat jullie hetzelfde meemaken als wat ik daar toen meemaakte de eerste weken. Wonen jullie in het compound van het ICC zelf? Mazzelaars ;) Wij moesten elke ochtend gewoon 15 minuutjes naar ons werk lopen ;). Hoe bevalt het werken met Chris en Hope samen? Het plan van aanpak al besproken?
Zit dat meisje (Laura) al een tijdje in Kenia dan? Malaria krijg je als het goed is pas een aantal weken nadat je geprikt bent.
Fijn he, die regen zo 's avonds op het dak? En dan 's ochtends weer droog. Ook zoveel last van beesten? Of is dat alweer voorbij. Ik mis de Keniaanse zon!! Het is nog steeds koud hier.
Heel veel succes nog!! Ik blijf jullie volgen.
Hallo Stefan en Mick,
Mooi dat we jullie kunnen volgen,wij begrijpen dat het echte werk nu gaat beginnen.
Stefan laat is weten wat de komende tijd op het programma staat.
We horen jullie graag en wensen de hele groep veel succes. Groetjes vanuit Tiel
Hey
net terug van het zwammen bij het zwemmen ga morgen ff je verhalen lezen ziet er tof uit
greetzz david