ictteam198.reismee.nl

Laatste dag van de werkweek.

Het is alweer de laatste dag van de eerste week, maar het lijkt of we hier al veel langer zitten.

De jongens van het bouwteam zijn gisteren teruggekomen en dus waren we uit eten gegaan bij Park Side Hotel. Dat is een Hotel met op de begane grond een redelijk groot restaurant. Ik (Stefan) had daar 1/4 kip met friet besteld. Het bord lag super vol, dus we hebben goed gegeten. Wel was het jammer dat ze daar geen bier hadden, waardoor het eten ook weer een beetje tegenviel. En aangezien we gisteren ook nog voor het eten naar een aantal winkels zijn geweest, waren best toe aan een biertje. Ook weten we nog steedsniet waar zelf bier kunnen kopen voor bij het huisje, maar dat wordt een dezer dagen nog wel geregeld.

We hebben op de stage eigenlijk nog niet zo heel veel kunnen doen. Wel hebben we al een aantal lessen gegeven aan de buddies. Zo hebben we een aantal opdrachten gemaakt in Packet Tracer (dat is een programma om virtuele netwerken in te bouwen), die de buddies dan elke dag kunnen maken. We hebben in de planning ook aangegeven dat we elke dag van ongeveer 3 uur tot 5 uur les geven over netwerken.

Toen we vorige week de eerste meeting hadden met Hope (manager van ICC), Chris en de buddies, hadden we het idee voorgelegd om een domein op te gaan zetten, zodat het hele netwerk van het ICC makkelijker te beheren wordt. Dit zal zeker handig worden, doordat er op de computers in het ICC ook steeds meer leerlingen voor de opleidingen hier moeten komen. Het is dan makkelijk om accounts aan te maken, policies (regels) toe te passen (zodat bepaalde personen dingen wel mogen of juist niet). Chris en Hope vonden het goed als we een testomgeving zouden opbouwen waardoor zij kunnen zien op het iets is voor hun of dat het niks wordt. Dus hebben we gisteren in VMware (een programma om een server of computer virtueel te laten draaien) laten zien aan Chris en de buddies, hoe ze Windows Server 2008 installeren op een server. Ook lieten we daarna zien wat een server allemaal kan regelen binnen netwerk.

Ik verbaas me ook over het feit, dat de buddies alles heel snel oppakken, de stof waar we in Nederland klassikaal 3 jaar over doen, daar lopen we nu in bijna een week door heen met de buddies.

Morgen komen de leraren van het labteam aan in Kenia, dus die zullen waarschijnlijk op zaterdag hier in Kitui zijn. Laura en Rick zijn allebei weer beter, maar we houden onze ogen nog steeds in het zeil.

We zitten nog steeds te wachten tot er een goede regenbui komt, zodat we eindelijk eens met schoon water kunnen douchen. En natuurlijk wil ik weten of mijn onderwaterhuis nog steeds goed werkt. Want wanneer hij het bij een regenbui helemaal droog houdt, moet hij het in de laatste 2 weken bij onze vakantie onderwater ook gewoon goed doen.

Mick en ik hebben het nu ook voor elkaar gekregen om met een dongle toch 2 computers van redelijk internet te voorzien. Dit was wel noodzakelijk, doordat sommige van ons veel meer op het internet zaten dan andere. Dus nu kunnen er 2 tegelijk op het internet. En dat terwijl we eergisteren avond nog een regel hadden ingesteld over het internet gebruik. Oftewel weg regel. (Makkelijk, die ICT-ers).

Nico en Roelanda

Hallo luitjes,
Genieten jullie inmiddels van het weekend.
En hebben jullie daarbij jullie biertje gevonden?
Leuke foto's van jullie werkplek, maar kunnen jullie er ook wat plaatsen van buiten jullie huisje? Dan krijgen we daar ook een indruk van. Aan de hand wat we gelezen hebben, krijgen wij de indruk dat jullie goed bezig zijn, gezien alle technische termen. Ga zo door. Wij blijven nieuwsgierig. Groetjes

Ine

He Stefan en Mick
Heel veel succes voor deze week. Dit wordt een week vol met nieuwe ervaringen en indrukken. Maak er wat van en pas goed op elkaar.
groetjes Peter en Ine